Reiniging en onderhoud binnen en buiten | TegelNatuursteen.nl

Reiniging en onderhoud binnen en buiten

Reiniging en onderhoud binnen

Vloertegels
Voor normaal onderhoud kan de vloer gereinigd worden met een licht “zuur” product, zoals R57 van Moeller Stone Care. Deze verwijdert achtergebleven kalk-, urine- en zeepresten en het tijdens het normale gebruik ontstane loopvuil en andere vlekken.

De reinigingsmiddelen dienen volgens de door de fabrikant aangegeven mengverhouding te worden verdund en toegepast. Na het aanbrengen op de vloer deze licht opschrobben (in verband met het eventuele reliëf op de tegel). Het middel laten inwerken, nogmaals licht opschrobben en daarna met voldoende schoon water naspoelen.

WandtegelsLime Silk grey en Light grey
Wandtegels regelmatig afnemen met water en een mild schoonmaakmiddel. Eventueel een kalkverwijderaar toevoegen in lage dosering. Decoratie-elementen voorzichtig behandelen. Zuurhoudende kalk- of cementverwijderaar kunnen natuurstenen inserto’s of decorstrips aantasten.

Reiniging en onderhoud buiten

Grafite stone naturale sfeerKeramische tegels voor buiten hebben geen tot zeer weinig onderhoud nodig.

Het kan wel van belang zijn om zo min mogelijk produten met olie en vetten te gebruiken. Hierdoor kan er namelijk een vettige laag ontstaan op de tegel waardoor vuil blijft hangen.