Kleurnuances | TegelNatuursteen.nl

Kleurnuances

Er is een verschil in kleurnuances tussen natuursteen en keramiek. Natuursteen is een natuurproduct waarbij iedere tegel anders is. Keramiek is een gebakken tegel, die wordt ontworpen en geproduceerd.

Natuursteen
Voordat u een natuurstenen vloer gaat leggen is het belangrijk om de partij vooraf te mengen om kleurnuances te voorkomen. Dit kunt u het beste doen door tegels uit verschillende kisten en dozen te mengen. Voorbeelden van natuurstenen vloer waarbij het verschil in kleur goed te zien is zijn Peacock en Jack Slate, te zien op de afbeeldingen:

Daarnaast raden wij aan om tegels in één keer te bestellen, om grote verschillen in kleurnuances te voorkomen. Het kan bij natuursteen voorkomen dat er verschillende partijen zijn afkomstig uit andere groeves waardoor kleur kan afwijken. Ook raden wij aan om de overgebleven tegels na het leggen van de vloer te bewaren. Mocht er ooit sprake zijn van breuk of een aan-heling, dan heeft u altijd de juiste tegels in bezit.

Keramiek
Keramische tegels worden gebakken in fabrieken, waarbij er sprake is van verschillende producties. Het kan zijn dat deze producties van elkaar afwijken in tintnummers. Hierdoor worden keramische partijen altijd geleverd uit één dezelfde tint. U hoeft bij deze uitlevering niet bang te zijn voor kleurverschillen, maar het is ook hier van belang dat de tegels in één keer worden besteld. Mocht er sprake zijn van een nabestelling, dan bestaat er een risico dat de leverancier de tegels misschien niet meer in dezelfde tintnummer heeft.

* Het is belangrijk om je tegels, bij zowel natuursteen als keramiek, na ontvangst te beschermen tegen het weer. Denk hieraan aan regen, wind en eventuele vorst. U kunt de tegels het beste beschermen door de partij binnen te zetten.